Воведување на сеопфатни ХИВ/СПИ програми со сексуални работници Воведување на сеопфатни ХИВ/СПИ програми со сексуа Кликнуть для чтения
  • Комментарии

Воведување на сеопфатни ХИВ/СПИ програми со сексуални работници

Воведување на сеопфатни ХИВ/СПИ програми со сексуа

Опубликовано в "Литература", язык - English. 242 страниц.
Сите сексуални работници имаат основно човечко право за примање на потребна здравствена помош по највисоките светски стандарди Еще
Сексуалните работници се едни од најпогодените од ХИВ вирусот уште од почетокот на епидемијата пред 30 години. И во специфичната и во генерализираната епидемија, заразеноста со ХИВ е многу поголема кај сексуалните работници, генерално. Има бројни причини зошто е тоа така, вклучувајќи го работното место на кое сексуалните работници ја вршат работата, небезбедни работни услови, недоволно познавање за употреба на кондомите и нееднаков пристап кон здравствените услуги. Еще
Бесплатно