S-Work No.74 74 Click to read
  • Comments

S-Work No.74

74

Published on in “Art, Literary”, language — English. 11 pages.
Моите предизвици се во најголема мера фокусирани на проблемот со документите. Тоа е нешто што ќе го туркам до крај - веќе поминаа над 7 години, но крајот веќе се гледа. Ова не е само моја потреба туку и на целата заедница. Поважно е отколку што изгледа затоа што директно влијае на пристапот до домување и работа. Јас имав среќа, имам поддршка од семејството, но замислете транс лице кое 7 години чека за промена на документи, 7 години да не може да најде стан или работа поради тоа што не му е... More
Моите предизвици се во најголема мера фокусирани на проблемот со документите. Тоа е нешто што ќе го туркам до крај - веќе поминаа над 7 години, но крајот веќе се гледа. Ова не е само моја потреба туку и на целата заедница. Поважно е отколку што изгледа затоа што директно влијае на пристапот до домување и работа. Јас имав среќа, имам поддршка од семејството, но замислете транс лице кое 7 години чека за промена на документи, 7 години да не може да најде стан или работа поради тоа што не му е одобр More