S-Work No.71 71 Haga clic para leer
  • Comentarios

S-Work No.71

71

Publicado el en “Diseño”, Idioma — English. 14 páginas.
S-Work No.71 Според Шведскиот модел за регулација на сексуалната работа во земјите од Европа кои го воведоа овој закон, купувањето на сексуална услуга се казнува, но не и продавањето. Па така, во Гава, шпанска провинциска општина во Каталонија со намера да ја исчисти проституцијата од улиците и да ги елиминира клиентите кои купуваат сексуални услуги започна да испраќа казни на нивните семејства. На овој начин, општината смета дека ќе го намали бројот на сексуални работници кои најчесто работат Más
S-Work No.71 Според Шведскиот модел за регулација на сексуалната работа во земјите од Европа кои го воведоа овој закон, купувањето на сексуална услуга се казнува, но не и продавањето. Па така, во Гава, шпанска провинциска општина во Каталонија со намера да ја исчисти проституцијата од улиците и да ги елиминира клиентите кои купуваат сексуални услуги започна да испраќа казни на нивните семејства. На овој начин, општината смета дека ќе го намали бројот на сексуални работници кои најчесто работат Más